Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλη Νίκη - Πρόκριση του Σαλαμίνιου Αθλητή του Ν.Α.Ο.Σ Λευτέρη Κόνσολα στην Ολυμπιάδα του 2012 στο Λονδίνο



Την     Tην δική της χρυσή σελίδα έγραψε η Κωπηλασία της Σαλαμίνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Μπλεντ της Σλοβενίας, με πρωταγωνιστή τον αθλητή του Ν.Α.Ο.Σ.  ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΣΟΛΑ, ο οποίος  μαζί με τον αθλητή του Ν. Ο. Λήμνου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΓΔΑΝΗ κατόρθωσαν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της συμμετοχής τους στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012.
Ένα όνειρο για το οποίο,  προετοιμάζονται συστηματικά με την Εθνική Ομάδα τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο Σαλαμίνιος Κωπηλάτης με τον συναθλητή του από την Λήμνο, που το 2010 ήταν οι χρυσοί νικητές στα διπλά σκιφ Ε.Β. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, έλαβαν μέρος φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, που αποτελεί την μεγαλύτερη ετήσια διεθνή διοργάνωση της Κωπηλασίας και, αφού κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν από τις 36 ανταγωνιστικές βάρκες, περνώντας 2οι , αρχικά στους προημιτελικούς (24) και στην συνέχεια 1οι  στους ημιτελικούς (12).
Στην κούρσα του ημιτελικού τερμάτισαν 5οι και προκρίθηκαν στον μικρό τελικό. Στον μικρό τελικό του αγωνίσματος των διπλών σκιφ Ε.Β., όπου 36 Χώρες διεκδικούσαν 11 εισιτήρια για την Ολυμπιάδα, πραγματοποίησαν μια ιδανική κούρσα, τερμάτισαν στην 2η θέση (8οι στη γενική κατάταξη) και εξασφάλισαν το εισιτήριο για την συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα του 2012 στο Λονδίνο.
Ο Σαλαμίνιος κωπηλάτης, μετά το τέλος της κούρσας δήλωσε στους δημοσιογράφους "Ευχαριστήθηκα κι εγώ την κούρσα, νομίζω ότι καλύτερα δεν μπορούσαμε να πάμε. Περάσαμε αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου, πιο έμπειρους και με περισσότερα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Κερδίσαμε την πρόκριση που ονειρευόμασταν και οι δύο όχι από τη Νέα Ζηλανδία αλλά από τότε που ξεκινήσαμε τον αθλητισμό. Κι εγώ αφιερώνω αυτή την πρόκριση σε όσους με στήριξαν , στην οικογένεια , τους προπονητές , την κοπέλα μου"
Η Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε 1 χρυσό και 1 ασημένιο μετάλλιο και εξασφάλισε την συμμετοχή της Χώρας μας σε 4 αγωνίσματα στην Ολυμπιάδα του 2012.
Μετά τα αποτελέσματα αυτά ο  Γ. Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολές προς την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία για τις επιτυχίες που είχε.
Η επιστολή του Γ.Γ.Α. προς την ΕΚΟΦΝΣ αναφέρει:
 «Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια παρακολουθήσαμε την εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών μας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που έγινε στο Μπλεντ της Σλοβενίας. Σας εκφράζω, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τις Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτσίδου στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών και του ασημένιου από τους Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Χρήστου και Στέργιο Παπαχρήστο στην τετράκωπο ανδρών. Ξεχωριστή χαρά μας δίνει το γεγονός της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και των Παναγιώτη Μαγδανή  και  Λευτέρη Κόνσολα στο διπλό  σκιφ  ελαφρών βαρών ανδρών και  Αποστόλη  και  Νίκου  Γκουντούλα  στη δίκωπο άνευ ανδρών.
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα θα πάρει μέρος με τέσσερα ελληνικά πληρώματα. Οι αθλητές μας έγιναν πρεσβευτές της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα και απέδειξαν ότι η πατρίδα μας, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, μπορεί να είναι ψηλά».


Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Σαλαμίνος εκφράζει χαρά και υπερηφάνεια για τον αθλητή του. Του εύχεται καλή επιτυχία στους αγώνες πού ακολουθούν, δηλώνει ότι θα είναι πάντα κοντά του και εύχεται να τον χειροκροτήσει στο βάθρο των νικητών το καλοκαίρι του 2012 στο Λονδίνo

Δεν υπάρχουν σχόλια: