Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Αν και μας αγνόησε ο «περιβος» εμείς θα το προβάλουμε θεωρώντας ότι είναι για το καλό της Σαλαμίνας

Η άποψη του PERIVOS για τις υδατοκαλλιέργειες και το νταμάρι


ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
 
Στο  τελευταίο περιφερειακό  συμβούλιο  τέθηκε το θέμα των υδατοκαλλιεργειών και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που πρόκειται να υπογραφεί. 
Η περιφέρεια εξέφρασε τη συνολική αντίθεση της στην ΚΥΑ όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο αυτή εκπονήθηκε καθώς και για το ότι αγνοήθηκε πλήρως σαν βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία την εξαίρεση του Πόρου και των Μεθάνων από την ΚΥΑ ως τουριστικές περιοχές.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια δεν αποφασίζει, ούτε καν γνωμοδοτεί. 
Σε αντίθεση με τη Σαλαμίνα, στον Πόρο δημοτική αρχή και κάτοικοι σύσσωμοι αντιδρούν στην ΚΥΑ κάτι το οποίο δε συμβαίνει στο νησί μας, παρά τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης κατά την πρόσφατη συγκέντρωση του Perivos. 
Σας πληροφορούμε ότι η ΚΥΑ δεν θα υπογραφεί τώρα αλλά θα πάει εκ νέου σε δημόσια διαβούλευση.  Ο Perivos θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στο νησί μας με τη συλλογή υπογραφών (πάνω από 2000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί ήδη), και με όποια άλλη μορφή κινητοποιήσεων κρίνουμε απαραίτητη, περιμένοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις που είχε προαναγγείλει και οφείλει να κάνει η δημοτική αρχή. 
Ελπίζουμε στον αγώνα αυτόν να μην μείνουμε μόνοι. 

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ»
Στο ίδιο περιφερειακό συμβούλιο εγκρίθηκε μία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του νταμαριού στη θέση «Γούβα – Μπατσί». 
Υπέρμαχος στην ψήφιση ήταν ο «δικός μας» περιφερειακός σύμβουλος.  
Όμως αυτό δεν αλλάζει το πόρισμα της δημοτικής επιτροπής όπου συμμετείχαμε και περιμένουμε τα αποτελέσματα των ενεργειών του δημάρχου, ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο και δεσμευτεί να ενεργήσει για να εφαρμοστεί η απόφαση, απαιτώντας από όλες τις αρμόδιες αρχές την εφαρμογή των νόμων. 
Κατανοώντας την αγωνία των εργαζομένων στο λατομείο δεν είμαστε κατά της εργασίας, αλλά είμαστε εναντίον της κάθε ασυδοσίας που καταστρέφει τον τόπο μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο μαλάκες είναι και επικίνδυνοι.
Παρασκευή ξημερώματα Σαββάτου και που λέτε ότι είχαν κάνει μπλόκο οι τροχονόμοι της Σαλαμίνας; Απίστευτο και άκρος επικίνδυνο, στη Λεωφόρο Αιαντειου στο ύψος του γηπέδου, σε ένα δρόμο στενό χωρίς ορατοτητα , με διπλη διαχωριστικη και για οσους γνωριζουν ακριβως πανω στην ανηφορα. Ειχαν κριψη το μισο περιπολικο στα ξεροχορτα στην ακρη του δρομου και σταματουσαν τα αυτοκινητα χωρις οι τρεις μαλακες να καταλαβενουν οτι με αυτη την παπαρια τους μπορουσε να προκληθη σοβαρο ακομη και θανατηφορο ατυχημα, αγνωοντας το νομο και τους κανονες ασφαλειας που απαγορευει να βρισκετε περιπολικο σε επικυνδηνο για προκληση ατυχηματος σημειο.
Τελικα κυριε διοικητα της τροχαιας υπαρχη καπιος να βαλει εστω λιγο μυαλο στους υφισταμενους σας; η πρεπει να συμβει κατι πολυ σοβαρο για να καταλαβουν τη μαλακια τους δερνει

Ανώνυμος είπε...

κανακη ποσα πηρες απο τον δημαρχο για την βιλα που του πουλησες στο περανι;
ο δουμενης στην εφορια ωσ συμβουλος του δημαρχου εκανε το καθηκον και χρακτηρησε την βιλα ημιτελεισ για να πληρωσει η δημαρχαρα μασ λιγοτερους φορους μεταβιβασησ ;